Sabtu, 17 Mei 2008

...

kepada rakyat terapung berkata2 semua,


hari ini mood aku tidak indah. tapi mood aku adalah mood gurau senda. haha.. best gila hari ni. bermula dgn sangat manja. haha.. tak pernah aku rasa mood yg sama berterusan sehingga malam. aku kagum gila!

*muka yg paling kagum*

kebelakangan ini aku makan banyak. aku dah ada pipi. tp rasa malas je nk buat apa2. sbb berat. dan kau mmg hebat! 'tak terbanding' (kopiket). kau bukan manusia. kau insan. insan penterjemah segala. hmmm..


*diam*


hahahaha! fuck! apsal dgn aku sial?!! apsal happy sgt ni. dah byk kali try mood serius, tp kelakar jugak! babi. padahal bukan ada papa pon.


petang.

aku serahkan bukti kebersihan aku pada ayah tanpa permintaan dia. sbb aku dah tak peduli. aku kini manusia normal. yg tidak ada apa patut dipertikaikan lagi. aku dah bole terima hidup ini tanpa nya. aku rasa sama je. hahaha! terima kasih tuhan.

senja.

mama. kamu mmg comel hari ni. aku tak tau kenapa? tapi kamu nampak cantik dan gembira. aku suka! terang gila hidup ni aku rasa. tadi kat kedai, mama risau org duduk lepak kat kedai kami. hahaha! student lepak lama yg order air kosong. mama risau ttg apa yg mereka bualkan. hahaha! serius comel sbb dia risau pasal tu. sbb perasaan risau tu tak akan timbul dalam aku kalo pasal benda tu. perasaan marah ada la. ni... risau.. mcm tak kena jee... biar la mama. janji aku suka tgk dia hari ni.

malam.

rosli, 24 tahun, thailand. seorang tukang masak di kedai kami. baik hati dan lurus bendul. dia berkata:

rosli: abe, smlm ada 2 org kat puchong mati. (muka tertanya2)

aku: apahal? (muka risau)

rosli: sbb dia angkat phone..

aku: hah? (nk gelak. tp tahan sbb crita tak habis)

rosli: yee.. die mati. sbb ada org call dia. dia angkat, terus mati. (berharap supaya tak jadi kat aku)

aku: hahahahahaha! dalam sgt ayat ko ni oi! (isap apa la mamat ni hari ni?)

rosli: laaa.. abe jange gelak. kalo ada orang call abe dan no telfon tu kaler merah, jgn angkat. nnt mati.

aku: pala otak kau! mana ada org mati mcm tu! bodoh gila mati mcm tu! baik bunuh diri!

rosli: td sy dapat msg kat phone ckp mcm tu. iye tulih ada orang indon nk test ilmu hitam.. bla bla bla!

_______________________________________

hahaha! benda paling bangang aku dgr hari ni. 'angkat phone, mati'. aku terbayang if anak2 kecil bertanya kepada emaknya, "mak, ayah mati sebab sakit apa?" dan emak pon jawab, "ayah mati sbb angkat phone". hahaha! kalo aku jadi anak, confirm aku tak mengaku ada bapak mati mcm tu. hah.. apa la nak jadi dgn dunia ni? semakin mundur. biarlah..

*diam*

eh, kelopak mata aku ni asyik gerak2 je. belah kanan. cuak plak aku. apsal ntah? cancer kot. dah 4 hari mcm tu. mcm menggigil. nak kata sejuk, aku kat malaysia. biar lah. janji aku happy gila hari ni...


Maha Suci Allah.. terima kasih.

3 ulasan:

azim berkata...

aku benci gila cerita bodoh mcm ni. pastu aku benci bila org ckp 'mmg la tak percaya kan..tp kena la berhati2..so kalau klua no tu takyah la angkat..kang jadi apa2 tak pasal je.'

aduhhh aku rasa mcm nk putuskan hubungan kemanusiaan dgn org2 yg mcm ni.

ini soal berat ni. akidah. bodoh! melayu bodoh! islam tapi bodoh.

mochitsuki berkata...

hahaha.. ko oke lg..
aku dapat sms..
last2 dia cakap..
panggilan dr angkasa lepas.. lg lawak..
mo baca.. klik sini --> LAWAK

Tanpa Nama berkata...

askum.
izinkan sy brkongsi pengalaman kejadian yg benar2 trjadi kpd teman baik sy dan trjadi di hadapan mata kepala sy sndri.

sprt kalian, sy juga pernah gelakkan khabar2 angin ini. tp dgn kuasa Tuhan, ia benar2 berlaku dihadapan sy. mmg benar. Tuhan Maha Kuasa. ada sbb knapa Dia turunkan kejadian itu.

:)


scarletsin87@yahoo.com (YM)